ARKET


Hösten 2017 lanserar Hennes och Mauritz ett helt nytt varumärke vid namn Arket. Vi gillar att de tänker tidlöst med väldesignade produkter av riktigt bra kvalitet!

 

Arket kommer att vara en modern marknadsplats där enkla och tidlösa kollektioner för män, kvinnor och barn samt ett noga utvalt sortiment för kök och hem samlas under ett och samma tak. Butikerna kommer även att rymma ett café med rötter i det nya nordiska köket. ARKET:s ambition är att göra väldesignade produkter av riktigt bra kvalitet tillgängliga för fler – produkter som ska kunna användas och uppskattas under lång tid.

Kollektionerna ska även kompletteras av utvalda produkter från externa varumärken, bland annat Adidas, Converse och Iittala.

– Det kommer att finnas produkter i ett brett prisspann, dock i ett något högre prissegment än H&M, med betoning på material, funktion och passform, skriver Karl-Johan Persson, vd för H&M, i bolagets delårsrapport.

På varumärkets hemsida går att se att Arkets logotyp är stilrent utformat i svart och vit. För den som vill följa Arket redan nu finns både ett nyhetsbrev att signa upp sig på, samt ett Instagram-konto vid namn Arketofficial att följa.

Vid sidan av att Arket flirtar fonetisk med det engelska ordet ”market”, finns även en koppling till den svenska betydelsen av ordet.
– Det har ursprung både i den nordiska traditionen av funktionell, hållbar design och symboliserar ett blankt papper, känslan av optimism och de möjligheter vi kände när vi startade det här varumärket” säger Ulrika Bernhardtz, Arkets creative director, till Business of fashion.

Huvudkontoret ligger på Södermalm i Stockholm. Sedan tidigare äger bolaget varumärkena H&M, H&M Home, & Other Stories, COS, Monki, Weekday, och Cheap Monday.

 

 

 

 

Publicerat av

In my wardrobe Stockholm

Då jag hamstrar mina kläder har jag med tiden hittat min stil och behöver bara komplettera med några få plagg till varje säsong. Det känns både kreativt och i ett längre perspektiv även bra för miljön. Extra kul är det också att få komplimanger när plagget har några år på nacken. Lyfter vi fram något plagg ur min garderob som känns rätt för den här säsongen och tipsar om man behöver kan köpa och matcha till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Didi

Didi is a modern responsive theme whose sole focus is to present your content in the best possible way on any screen size

The Blonde Salad

Start your shopping at home

Nowness RSS

Start your shopping at home

Start your shopping at home

DORÉ

Start your shopping at home

Emelie Törling – The Way We Play

Start your shopping at home

Martina Bonnier

Start your shopping at home

Sarah Thörnqvist

Start your shopping at home

Emilia de Poret | ELLE.se

Start your shopping at home

Säker stil

Start your shopping at home

%d bloggare gillar detta: